Undersköterskans roll i palliativ vård

Den digitala utbildningsserien Undersköterskans roll i palliativ vård har fokus på fördjupad kunskap inom palliativ vård och riktar sig i första hand till omvårdnadspersonal och arbetsledare inom vård och omsorg. Här lyfts aktuella ämnen för vården både i teori och praktik. Utbildningen sker i samverkan med Undersköterskor för palliativ omvårdnad, UFPO.

Onsdag den 30 mars kl. 13-15.30: Att sitta vak – vad innebär det?

Deltagaravgift per tillfälle: 495 kr exkl. moms

 

Att sitta vak – vad innebär det?

Onsdag den 30 mars kl. 13-15.30
Sista anmälningsdag: 23 mars

Att sitta vak säger man lite slarvigt, ”kan du sitta vak?”, frågar man som om det vore den enklaste sak i världen. Men är det en enkel uppgift, för ”vem som helst”?

Ingen, som inte så önskar, ska behöva dö ensam. Denna mening framgår tydligt i olika texter som beskriver den palliativa vårdens innebörd. När livet närmar sig sitt slut sätter vi in vak. Det är en kvalificerad arbetsuppgift som vi inte, så ofta, pratar om vad den faktiskt innebär.

Anna-Karin Byström, undersköterska inom äldreomsorgen, berättar om sina tankar och erfarenheter av att ”sitta vak”. Vad innebär det  att vara medresenär på livets sista resa?

Föreläsare: Anna-Karin Byström
Undersköterska inom äldreomsorgen.  Anna-Karin står bakom Facebooksidan – fru B ”direkt från hjärtat utan filter” om Äldreomsorgen.