2019-05-15

Temadag om psykisk ohälsa bland unga

I november 2018 arrangerade Betaniastiftelsen, tillsammans med Sigtunastiftelsen, temadagen ”Livssmärta eller psykisk ohälsa?” om psykisk ohälsa bland barn och unga. I år följer vi upp med temadagen ”Livet bakom skärmen”, där vi fördjupar diskussionen om psykisk ohälsa och riktar in oss på nätet som både hot och möjlighet.

Varmt välkomna ni som gick utbildningen i fjol, samt nya deltagare!

Tillsammans med forskare, erfarna praktiker och unga influencers tit­tar vi på beteenden som framkallar destruk­tivitet och ångest hos många unga, men också på skärmen som resurs. Vi lyfter även hur verkligheten ser ut, belyser olika typer av nätrelaterat missbruk, samt resonerar om självkänsla och hur vi kan agera som medmänniskor.

Bland föreläsarna finns Elza Dunkels som forskar om ungas internetanvändning vid Umeå universitet, Sofie Hallberg och Ida Höckerstrand som driver Ångestpodden, influencern Sabina Decireé, hjärnforskare Sissela Nutley, psykologen Oskar Foldevi och prästerna Ulrika Stigberg, Kerstin Dillmar och Maria Sundblom Lindberg.

Under dagen visas även intervjuer med ungdomars egna röster och upplevelser från nätet, håll utkik på Betaniastiftelsens Facebooksida där vi publicerar kortare delar av filmerna.

Läs mer och anmäl dig här! Förra dagen blev fort fullsatt så vänta inte för länge med att anmäla dig.

 

Röster om temadagen i fjol:

”Fantastisk inspirerande dag, på yttersta akademiska toppnivå”

”Mycket bra. En av de bästa utbildningsdagar jag varit på”

”Lärde mig väldigt mycket, och känner mig inspirerad till fortsatt arbete för barn och ungas bästa”