2019-04-28

Samarbete med Katarina församling

Den här våren har Betaniastiftelsen samarbetat med Katarina församling. Tillsammans har vi arrangerat ”…och ni besökte mig” en utbildning om själavård utanför sjukhusmiljön. Utbildningen, som sträcker sig över tre dagar, har erbjudits i Alingsås, Skellefteå och i Katarina församlings fina lokaler i Stockholm.

Katarina församling har även bidragit till utbildningens informationsmaterial, bilden ovan föreställer Christine Koskull, präst i församlingen.

Olle Carlsson, kyrkoherde i församlingen, var tidig med att stödja Betaniastiftelsens arbete. I boken ”Härifrån till framtiden” som skrevs 2015, inför stiftelsens 115 års jubileum, är han en av 19 författare att analysera kyrkans och samhällets roll då, nu och i framtiden. Han skriver:

”Kyrkorna är våra äldsta byggnader och har i mer än tusen år varit våra främsta gemensamma samlingsplatser. I våra alltmer individualiserade liv skulle kyrkorna kunna bli viktiga mötesplatser igen. Om vi bara vågade återvända till vårt ursprungliga ärende och öppna dörrarna på riktigt skulle människor få tillgång till livsviktiga andliga fristäder, miljöer för helande och upprättelse. Det är vad vi försöker göra i Katarina församling.”

Läs hela kapitlet här!

Vill du beställa hela boken eller läsa den digitalt utan kostnad, då hittar du den här.