2017-10-17

Nya informationssidor för Kulturarenan

Kulturarenan är en samlingsplats för kultur online för den som inte kan ta sig till kulturscenerna. Nu har vi skapat målgruppsanpassade informationssidor för spridning av tjänsten.

Via Kulturarenan kan den som är sjuk eller närstående, den som befinner dig på ett vårdboende eller är funktionsnedsatt, dygnet runt ta del av konserter, föreställningar, författarsamtal m.m. från bl a Konserthuset Stockholm, Göteborgs symfoniker, Dramaten, Musik i Syd, Filmarkivet m fl. Många kan själv hitta och använda Kulturarenan, men det finns också många som behöver hjälp på vägen – en surfplatta, hörlurar, stabilt internet och så vidare, kanske någon som hjälper till att välja konsert, eller någon som kan samla flera personer till gemensamma aktiviteter kring utbudet, till exempel som en del av Kultur i vården.

Genom särskilda informationssidor där vi riktar oss direkt till beslutsfattare, vårdpersonal och de producerande scenerna, hoppas vi att förutsättningarna för att ta del av kultur online ska öka, så att delaktighet och tillgänglighet stärks.

Välkommen att ta del av informationssidorna, och hjälp gärna till att sprida tjänsten Kulturarenan. Den är gratis och öppen för alla.

Bild nedan: Kulturstund på Löjtnantsgården i Stockholm med Brita Petri, Veselinka Cvetkova och Madelena Dahl, undersköterska.