Foto: Anna Tärnhuvud/Betaniastiftelsen

2020-01-16

Betaniastiftelsen söker externa granskare

Under året släpper Betaniastiftelsen 16 översättningar av informationshäftet ”Till dig som är närstående”.

Tre språk finns redan tillgängliga, 13 är på väg.

Nu söker vi externa granskare – för att kunna garantera högsta möjliga kvalitet av materialet.

Informationshäftet ”Till dig som är närstående” är ett informationshäfte om vård i livets slutskede som delas ut till närstående. Häftet lanserades som tredje delen av läroboken Palliationspraktikan 2017.

Nu vill Betaniastiftelsen ytterligare tillgängliggöra materialet och planerar därför totalt 16 översättningar, de mest talade språken i Sverige, samt de fem minoritetsspråken.

För att kvalitetssäkra materialet vill vi granska översättningarna i två led och söker därför externa granskare till språken: norska, danska, isländska, tyska, franska, spanska, dari, farsi, jiddisch, meänkieli, romska och samiska (engelska, finska, arabiska och somaliska är redan granskade).

Vi söker dig med goda språkkunskaper i ett av språken, samt i svenska. Du ska helst ha kunskaper i ämnet vård och omsorg. Vi ersätter uppdraget med arvode enligt författarförbundets tariff för konsultuppdrag. Är du intresserad eller vet någon som skulle passa – hör av dig så berättar vi mer! Mejla oss på info@betaniastiftelsen.nu