Lina Nyberg, jazzsångare och tonsättare. Foto: Miki Anagrius

2021-01-25

Betaniastiftelsen får ny ljudprofil

Betaniastiftelsen får en ny ljudprofil framtagen av musikern och kompositören Lina Nyberg.

Den nya melodin visar på stiftelsens arbete som helhet men även våra tre ben: existentiellt stöd i vård och omsorg, palliativ vård samt kultur och hälsa.

– Att få i uppdrag att skapa en musikprofil till Betaniastiftelsen har för mig varit en stor ära och glädje, säger Lina Nyberg.

Musiken spelas av musiker som också utgör ensemblen Norrbotten NEO, med hemvist hos Norrbottensmusiken i Piteå: Sara Hammarström, flöjt, Robert Ek, klarinetter, Mats Olofsson, cello, och Mårten Landström, piano och Peter Danemo, klockspel. Peter Danemo, musiker och kompositör, tilldelades utmärkelsen Jazzkannan 2020.

– Den här typen av uppdrag är väldigt kul att göra, det finns alltid många parametrar att ta in i processen, och det är förstås extra härligt när det handlar om ett så angeläget uppdrag som det som Betaniastiftelsen har. De medverkande musikerna är några av de mest renommerade utövarna i världen inom sitt område, så att få jobba med dom var, även det, förstås väldigt kul, säger Lina Nyberg.

Lina Nyberg är en av Sveriges mest kreativa och innovativa jazzsångare och kompositörer. Som soloartist har hon släppt 19 album och har med sitt band turnerat över hela världen i tio år. Som kompositör har hon skrivit verk till flera band och symfoniorkestrar. Lina Nyberg har även komponerat P2:s signaturmelodi. Hon har fått flera priser för sin musik, bland annat Musikaliska akademiens jazzpris, Lars Gullin priset, och P2:s Jazzkatten i kategorin ”Årets musiker”.

Signaturmelodierna kommer användas till våra utbildningsfilmer på Palliationsakademin, respektive Livsakademin samt i Betaniastiftelsens uppdragsutbildningar.

 

Foto: Utdrag ur Betaniastiftelsens nya ljudprofil