2018-03-19

Kulturarenan på Åland

Betaniastiftelsens utvecklingschef Ulrika Lind var förra veckan inbjuden av Kulturföreningen Katrina att presentera Kulturarenan i Mariehamn på Åland under rubriken ”Kultur på nätet – presentation av en e-hälsotjänst. Vad är Kulturarenan?”.

Målgrupp var åländska föreningar som arrangerar kulturaktiviteter. Kulturföreningen Katrina är en professionell arrangör av kammarmusikfestival, operor samt Metropolitans digitala sändningar. Mariehamns pensionärsförening var en av dem som deltog, en aktiv förening som skapar aktiviteter för äldre både på och utanför boenden.

Betaniastiftelsen hoppas att intresset kan leda till att tjänsten kommer i användning och kan utvärderas på Åland, att åländskt utbud kan finnas med i det som presenteras på Kulturarenan, samt att gruppaktiviteter kan arrangeras kring utbudet.

– Vi har många pensionärer som är ensamstående och kanske inte kommer sig för eller inte har möjlighet att komma ut och ta del av olika kulturaktiviteter, så vi inom föreningen tycker att Kulturarenan är en sak som säkert skulle hjälpa våra medlemmar, säger Kaj-Gustav Sandholm från Mariehamns pensionärsförening i en intervju i Ålands radio.